Rodekruis-westfriesland helpt direct
Contact
Home
BIJZONDERE VAKANTIES

vakantie_rodekruis.jpgHet Rode Kruis biedt mogelijkheden voor een bijzondere vakantie voor mensen met een lichamelijke beperking die in zware of lichte mate zorg nodig hebben. U kunt alleen of samen met een partner, vriendin, vriend of familielid logeren op het vakantieschip J. Henry Dunant of in een van de hotels in Wezep in Gelderland.
 
In hotel IJsselvliedt zorgt een team van professionele verpleegkundigen en vrijwilligers van het Rode Kruis dat gasten niets te kort komen. Ook in hotel de Valkenberg en in hotel de Paardestal in Rheden staan gespecialiseerde medewerkers en vrijwilligers dag en nacht voor u klaar. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben elk een eigen badkamer.
 
Alle kamers in de hotels en de hutten op de Henry Dunant zijn rolstoel vriendelijk. Nagenoeg alle kamers hebben hoog/laag bedden. Ook zijn er tilliften beschikbaar en het sanitair is volledig aangepast voor mensen met een functiebeperking. Bij de hotels staan voortdurend busjes klaar om met of zonder rolstoel uitstapjes met u te maken. Het vakantieschip legt meerdere keren aan. In de havens staan vrijwilligers klaar om eventueel met u in een rolstoel de omgeving te verkennen. 
 
Op het water is het niet altijd mogelijk om snel een arts ter plekke te hebben. Daarom is er op het vakantieschip altijd een arts aanwezig.U kunt in overleg met een vakantiecoördinator van het Rode Kruis een bestemming kiezen die aansluit bij uw persoonlijke wensen. 
 
Onze vakantie-arrangementen beginnen op maandagmiddag en duren tot zaterdagochtend. Er zijn aan een week vakantie natuurlijk ook kosten verbonden. De coördinator zoekt onder andere voor u uit of uw ziektekostenverzekering een deel van de kosten dekt en wat voor eigen rekening komt. Ook zorgt hij/zij voor de reservering en voor alles wat daarbij komt kijken.
 
Aanmelden voor een vakantie kan via de website hier 
Of bij de vakantiecoördinator in uw buurt, Gerrit Jansen contact hier
Telefoonnummer 06 18210818 bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur.