Rodekruis-westfriesland helpt direct
Contact
Home

Tulp voor noodhulp


 Gerda    05 Apr : 12:00


Een groot succes: er zijn 168.000 bossen verkocht. De totale opbrengst van de tulpenactie is daarmee €168.000,- en gaat naar het foto_tulp_2019.pnghet Rode Kruis. 
De tulpen werden eind februari verkocht bij alle Albert Heijn winkels in Nederland en België die Bloemen & Planten verkopen. Van iedere bos ging één euro naar het Rode Kruis. De hulporganisatie besteedt dit geld aan nationale noodhulp. 
 
 
Het Rode Kruis is blij met de opbrengst. “We kunnen het geld goed gebruiken. We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land,” aldus directeur Marieke van Schaik van het Rode Kruis. 
 

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen of hulp te bieden bij een evacuatie en opvang van slachtoffers. Vorige maand na de schietpartij in Utrecht hielpen vrijwilligers van het Rode Kruis mee in het opengestelde calamiteitenhospitaal. Bij de gasexplosie in Den Haag eerder dit jaar waren de hulpverleners betrokken bij de opvang van de bewoners. Ook zijn hulpverleners van het Rode Kruis EHBO paraat bij grote en kleine evenementen. Vrijwilligers van het Rode Kruis in West-Friesland verkochten in het AH filiaal in Hoorn 210 en in Hoogkarspel 80 bossen tulpen. 
 
Met collectebussen werd in de winkel in Hoorn € 89,45 en in Hoogkarspel €188,15 opgehaald.            

Printer vriendelijk