Rodekruis-westfriesland helpt direct
Contact
Home

UITGEBREIDE EHBO-CURSUS BIJ HET RODE KRUIS


 Gerda    01 Feb : 21:23

 Op zaterdag 11 mei 2019 wordt een uitgebreide EHBO-cursus gestart. 

 Op zaterdag 11 mei 2019 wordt een uitgebreide EHBO-cursus gestart. 

Op 11, 18 en 25 mei wordt van 09:00 tot 16:00 uur in het  Rode Kruisgebouw in Enkhuizen EHBO-les gegeven. Na afloop van deze cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren en een AED gebruiken. Je kunt ook eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteslag, diabetes, epilepsie, bij koortsstuipen of bij een geamputeerd lichaamsdeel. 
 
Normaal zijn de kosten voor de uitgebreide EHBO-cursus 200 euro. Omdat de afdeling West-Friesland met de jaarlijkse collecte een fors bedrag op heeft gehaald wordt de cursus, inclusief cursusboek, voor 160 euro aangeboden. 
 
EHBO-cursussen worden meestal door de zorgverzekeraars vergoed. Aan deze cursus is bij goed gevolg een Europees erkend Rode Kruis certificaat “Uitgebreide EHBO” verbonden. Met dit certificaat op zak kun je ook evenementenhulpverlener bij de afdeling West-Friesland worden. De EHBO-vrijwilligers van het Rode Kruis zijn een bekende verschijning bij grootschalige evenementen zoals de tiendaagse Kermis in Hoorn en bij sportieve evenementen en festivals in heel West-Friesland. Meld je aan voor de cursus via e-mail 

Printer vriendelijk