Rodekruis-westfriesland helpt direct
Contact
Home

BIJ HET RODE KRUIS WORDT EEN UITGEBREIDE EHBO-CURSUS GESTART


 Gerda    04 Sep : 12:20

Op zaterdag 6 oktober wordt een uitgebreide EHBO-cursus gestart.

Op zaterdag 6 oktober wordt een uitgebreide EHBO-cursus gestart. Op 6 en 13 oktober en op 3 november wordt van 09:00 tot 16:00 uur in de Rode Kruisgebouw in Enkhuizen EHBO-les gegeven.

rodekruis_ehbo.jpgWeet jij wat je moet doen bij een hartstilstand, kneuzing of ernstige bloeding? Te veel mensen weten niet hoe te handelen. Niet zo gek, want slechts 3,2% van de Nederlanders heeft een geldig EHBO-certificaat. 
 
Zorg dat jij wel weet wat je moet doen en volg de uitgebreide cursus van het Rode Kruis. Na afloop van deze cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren en een AED gebruiken. Je kunt ook eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteslag, diabetes, epilepsie, bij koortsstuipen en bij een geamputeerd lichaamsdeel. 
 
Normaal zijn de kosten voor de uitgebreide EHBO-cursus 200 euro. Omdat de afdeling West-Friesland met de jaarlijkse collecte een fors bedrag op heeft gehaald wordt de cursus, inclusief cursusboek, voor 160 euro aangeboden. EHBO-cursussen worden meestal door de zorgverzekeraars vergoed. Aan deze cursus is bij goed gevolg een Europees erkend Rode Kruis certificaat “Uitgebreide EHBO” verbonden. 
 
Met dit certificaat op zak kun je ook evenementenhulpverlener bij de afdeling West-Friesland worden. De EHBO-vrijwilligers van het Rode Kruis zijn een bekende verschijning bij grootschalige evenementen zoals de tiendaagse Kermis in Hoorn en bij sportieve evenementen en festivals in heel West-Friesland. Meld je aan voor de cursus via e-mail opleidingen@rodekruis-westfriesland.nl

Printer vriendelijk