West-Friesland helpt direct
Contact
Home
2018. Mar
25
Opbrengst Tulp voor noodhulp 2018
Gerda / printervriendelijk

Tulp voor noodhulp brengt 170.208 euro op voor Rode Kruis De actie ‘Tulp voor Hulp’ was wederom een groot succes: er zijn 170.208 bossen verkocht. De totale opbrengst van de tulpenactie is daarmee €170.208 en gaat naar het Rode Kruis.

tvh_chequemoment_2018.png
 
 De tulpen werden begin maart verkocht bij alle Albert Heijn winkels in Nederland en België die Bloemen & Planten verkopen. Van iedere bos ging een euro naar het Rode Kruis. De hulporganisatie besteedt dit geld aan nationale noodhulp. Met de opbrengst zorgt de hulporganisatie er onder andere voor dat alle vrijwilligers goed zijn opgeleid en voorbereid op iedere calamiteit.
Het Rode Kruis is blij met de opbrengst. “We kunnen het geld goed gebruiken. We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land,” aldus directeur Gijs de Vries van het Rode Kruis. 

Nationale noodsituaties
Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. In februari bijvoorbeeld hielpen vrijwilligers van het Rode Kruis mee in een ziekenhuis dat het heel druk had door de griepepidemie en bij de opvang van bewoners na een brand in een sociaal pension. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.
Vrijwilligers van de afdeling West-Friesland verkochten in twee dagen bij Albert Heijn in Hoorn maar liefst 400 bossen tulpen. En ze haalden in twee collectebussen € 213,72 op. Ook informeerden zij het winkelende publiek over de EHBO-cursussen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis in West-Friesland gebruikt het verdiende geld om mensen uit de regio voordelig aan een EHBO-diploma te helpen.


Share This:   Facebook MySpace Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon